Utrechtse meiden als Ons Oranje naar Mexico!

Zes Utrechtse meiden voetballen van 6 – 14 oktober in de Mexico-City. Ze zullen in de Mexicaanse hoofdstad Nederland vertegenwoordigen tijdens de Homeless World Cup (HWC).

De meiden wonnen op 18 augustus de finale van de Dutch Street Cup. Daarmee werden ze automatisch Nederlandsteam. Samen met 13 andere landen gaat Nederland de strijd aan om de WK-titel.

Dit is een geweldige ervaring voor de Utrechts meiden. De meiden kijken dan ook erg uit naar deze prachtige kans: voetballen in Oranje op een WK. Met de transformatie van rood-wit naar Oranje vertegenwoordigen de Utrechtse meiden in Mexico dan ook alle Nederlandse meiden/vrouwen die – op wat voor manier danook – strijden met een sociaal of psychisch probleem. Begeleider Grovenstein daarover: “Oranje zal in Mexico staan voor passie en strijd, maar ook voor respect voor de ander en zeker voor jezelf. Dat is wat we de meiden mee willen gaan geven”.

De tegenstanders
Nederland is ingedeeld in een poule met 7 teams; Mexico, Chili, Colombia, Hongarije Paragauy en USA zijn de tegenstanders van ons Oranje. In totaal doen 14 meidenteams mee aan de HWC. De andere poule bestaat uit: Engeland, Brazilië, India, Argentinië, Kyrgyzstan, Nigeria en Canada. Tegelijkertijd is er ook een mannentoernooi. Hierin wordt Nederland vertegenwoordigd door het Rotterdamse team.

Mix van Culturen
De Homeless World Cup speelt zich midden in het oude centrum van Mexico-City af op een groot plein: Zocalo. Daar worden 5 straatvoetbalvelden neergelegd. Om het hoofdveld wordt een klein stadion gebouwd met plaats voor zo`n 3.000 toeschouwers. “De Homeless World Cup is fantastisch om mee te maken” vertelt coach Nina Sick. Zij ging in 2010 al mee naar de Homeless World Cup. “Om al die andere landen tegen te komen tijdens zo`n voetbalevenement is prachtig. Die mix van culturen vond ik een schitterende ervaring en het doet heel veel met je. Ons doel is om de meiden trots op zichzelf te laten zijn. Met een positief zelfbeeld kun je je problemen beter de baas”. 

Opzet team
Het team is ontstaan binnen het project Sport voor een Toekomst van Leger des Heils en Klein Galgenwaard. Doelstelling van de activiteiten binnen dit project is om deelnemers beter te laten participeren in de samenleving door middel van sport. Soms doet een training meer dan 5 hulpverleningsgesprekken. De meiden die Nederland vertegenwoordigen komen allen uit de MO of (O)GGZ hoek.

Speelsters: Ellen van den Hurk, Tiffany Brug, Daniella Lamphen, Sterre Overvest, Jip Petzoldt, Sofie van Kampen.

Wilt u ons volgen?
Dat kan via facebook: www.facebook.com/dutchladies
Neem ook eens een kijkje op www.homelessworldcup.com
Waarschijnlijk zullen er via die site wedstrijden live te zien zijn.