Tien jaar Klein Galgenwaard!

“Tien jaar Klein Galgenwaard, een hoop gedaan!”  Met die woorden sprak Jean- Paul de Jong op 1 november jl. over de geschiedenis van Klein Galgenwaard.

En veel gedaan is er in 10 jaar. Van G-Challenges tot wijkvoetbal en Dutch Homeless Cups. Het ‘Appeltje van Oranje’ gekregen van -toen nog- prinses Máxima en door haar gehuldigd.  Bas Arends, beleidsmedewerker van het Oranjefonds, vertelde er op uitnodiging van Jean- Paul over. Henk -Jan Vos verhaalde over de G-challenge, die in oktober voor de zesde keer werd gehouden. Jean- Paul haalde zijn samenwerking met kinderboekenschrijfster Marja Baseler aan. Hoe haar boek  ‘Eerst Jij dan Ik’ het startsein was voor het hebben van respect  voor elkaar tijdens het sporten. Daarna ‘Samen sporten, samen leven’ en hoe kinderen uit Utrecht met kinderen uit de regio samen sporten en samen naar FC Utrecht gingen.

DSC06543

DSC06546

Hoe op een bijeenkomst tijdens het vijf jarig bestaan FC Utrecht, vertegenwoordigt door de toenmalig voorzitter Jan Willem van Dop, en Klein Galgenwaard een samenwerkingsovereeenkomst tekenden.  Hoe in Zuilen het nieuwe sportcentrum door de Utrechtse wethouder Rinda den Besten werd geopend. Klein Galgenwaard was daar een belangrijk onderdeel van. Samen met het Leger des Heils Midden Nederland zette Klein Galgenwaard de gezonde kantine op, waar geen alcohol werd geschonken. Protesten alom van diverse sportclubs en vooral sporters. Toch volgehouden tot uiteindelijk eind vorig jaar leek dat het financieel niet meer was op te brengen. En nu weer terug achter stadion Galgenwaard op het oude terrein van Sterrenwijk en Domstad.

Klein Galgenwaard werkte nauw samen met de gemeente, Leger des Heils, politie en FC Utrecht. Veel scholen en diverse sponsoren, gulle gevers. Velen waren actief en vrijwilliger.

De bus van Klein Galgenwaard is ook een begrip. Zo vertelde buschauffeur Dirk  over een reis naar Oostenrijk. Het liep allemaal goed af.

De mensen,  daar gaat het om bij Klein Galgenwaard. Jean- Paul vroeg dan ook Bert Boelen en Giovanni Alvares naar voren te komen om hen nog eens extra in het zonnetje te zetten.  Bert die er een baan bij golfclub Amelisweerd,  terreinkeeper,  aan over hield en Giovanni die nu als freelance fotograaf voor de psychiatrische zorg werkt. Succes voor sterke mensen die door Klein Galgenwaard een handje zijn geholpen maar de weg terug toch vooral zelf hebben gevonden. Mooie successen in tien jaar Klein Galgenwaard. Ook Hennie van Laaren, vrijwilliger sinds het eerste uur, werd bedankt voor alles wat hij voor de Stichting heeft gedaan.

DSC06564

Steef Klop, voorzitter Klein Galgenwaard, zette Jean- Paul en zijn vrouw Jolanda, op wie Klein Galgenwaard de laatste jaren vooral draaide,  uitgebreid in het zonnetje. Bedankte hen allebei en vooral Jean-Paul voor zijn enorme enthousiasme en toewijding voor de maatschappelijke rol.

Tien jaar Klein Galgenwaard.  Het was mooi en het is mooi geweest!

DSC06522DSC06554

DSC06595 DSC06594 DSC06593 DSC06592 DSC06591 DSC06596DSC06590     DSC06600 DSC06520