Samen sporten, samen leven in een nieuw jasje tijdens de Hart van Utrecht week.

Met de Olympische gedachte voorop, uitgedragen door respect en sportiviteit heeft de sportdag van het project Samen sporten, samen leven een nieuw jasje gekregen.

Op woensdag 23 mei werd er in het stadion van FC Utrecht samen gesport en samen gewerkt door leerlingen van een school uit een dorp, een school uit een stad en een school in het speciaal onderwijs.

Dat sporten verbroedert, en ondanks de wil om te winnen ook een brug is voor ontmoeting tussen verschillende groepen, bleek wel toen de leerlingen van de drie verschillende scholen gemengd in teams deelnamen aan het sportprogramma.

Op de grasmat van het stadion brak Jean-Paul het ijs, als dat al niet gesmolten was door de zon die de hele ochtend vol glorie scheen. Vervolgens werd er onder leiding van spelers van Jong FC Utrecht kennis gemaakt en een openingsspel als opwarming gespeeld.

Er waren meerdere sport- en spelactiviteiten uitgezet waarbij samenwerking, respect en sportiviteit tussen de leerlingen veelvuldig aan bod kwam. In de praktijk konden alle leerlingen invulling geven aan deze termen.

Het project Samen sporten, Samen leven heeft als basis het ontkrachten dan wel bekrachtigen van (voor-)oordelen over anderen in onze samenleving. In de voorgaande edities kwamen scholen uit de stad en scholen uit dorpen samen om aan den lijve te ondervinden wat dit betekend met de belangrijke kernwaarden sportiviteit en respect. Het nieuwe jasje van deze editie zorgt ervoor dat kinderen met een beperking ook onderdeel worden van dit project.