Jubileumeditie G-Challenge toernooi feest voor iedereen!

Zaterdag 19 oktober vond het 5de G-Challenge toernooi plaats. 200 voetballers namen deel aan het voetbalfeest. Tijdens deze feestelijke editie werden de deelnemers, van een van de grootste G-voetbaltoernooien van het land, extra in het zonnetje gezet.

Het toernooi begon traditiegetrouw met de enthousiaste opening en warming-up door Jean Paul de Jong, boegbeeld van Stichting Klein Galgenwaard. Aan het eind van de warming-up speelden de Roodneuzen de het volkslied en was iedereen klaar voor de het toernooi. Benjamins, junioren en senioren streden een sportieve strijd om de felbegeerde G-Challenge wisselbeker die dit jaar werd gewonnen door Spanje (senioren) en Vittree (junioren).

Het motto van stichting Klein Galgenwaard ‘Samen sporten, Samen leven’ stond ook tijdens dit toernooi weer centraal. De G- teams uit de regio speelden niet alleen tegen elkaar, maar ook met elkaar. De deelnemers die zich hadden ingeschreven werden gemixt en speelden in nieuwgevormde teams wedstrijden. Op deze manier maakten de deelnemers kennis met andere voetballers en moest de samenwerking opnieuw worden uitgevonden. Uniek was ook dat mensen die niet verbonden zijn aan een vereniging (zoals de leerlingen van de Mytylschool en bewoners van Reinaerde) deelnamen aan het toernooi.

Stichting BLADT Charity, sinds 2011 hoofdsponsor van het toernooi, is een liefdadigheidsstichting die goede doelen en projecten ondersteunt. Het fonds wordt financieel mogelijk gemaakt door de familie Bladt. Dankzij de hoofdsponsor werden de deelnemers flink in de watten gelegd. Zo werd er een lunch verzorgd voor de deelnemers, was er een uitgebreid side-event programma en was er voor elke deelnemer een aandenken aan de fantastische dag.

Het G-Challenge toernooi is een voetbaltoernooi voor volwassenen en kinderen met een beperking. De Utrechtse voetbalverenigingen met een aanbod voor G-voetbal, Vereniging Sport Utrecht en Stichting Klein Galgenwaard zijn verantwoordelijk voor de organisatie.