Dutch Career Cup team speelt toernooi bij NAC

Dutch Career Cup team FC Utrecht – getraind en begeleid door Klein Galgenwaard – heeft afgelopen vrijdag een mooie prestatie neergelegd tijdens een toernooi bij NAC in Breda.

FC Utrecht acteerde als een geweldig team in Breda. Daarnaast lieten de spelers zien zich allemaal op zowel voetballend als in samenwerkingsvaardigheden sterk te hebben ontwikkeld. “Dit is belangrijk voor de spelers” vertelt trainer/coach Kees Grovenstein. “We gebruiken het voetbal om de deelnemers klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Als we dan zien dat ze zich in teamverband goed ontwikkelen, dan zijn we goed bezig. We zijn constant bezig om ze te laten ervaren dat dit van essentieel belang is in het functioneren in de samenleving”.

Zeer tevreden
FC Utrecht speelde geweldige wedstrijden tegen Cambuur, PEC Zwolle, NEC en Veendam. Tegen FC Groningen kon FC Utrecht net niet de 0 houden. Twee minuten voor tijd kregen de Domstedelingen uit een counter een goal om de oren. “In het vorige toernooi verloren we met 4-0 van hen” vertelt Jennifer trots. “Nu verliezen we maar net. We gaan echt vooruit”.

De Dutch Career Cup is een landelijk project. Deelnemers aan de Dutch Career Cup zijn mensen met een Wajong uitkering. Via voetbal worden zij naar werk begeleid. Daar hebben ze een jobcoach voor. Samenwerkingspartners van Klein Galgenwaard zijn UWV, USG Restart, FC Utrecht en FC4You.